Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur

Det er nok nå. Hvordan nyliberalismen ødelegger mennesker og natur
Forfatter: Linn Stalsberg
År: 2019
ISBN: 9788283420852
Ant. sider: 192
Format: Hardback
Språk: Bokmål
Produktkode: Innb
Tilgjengelighet: På lager
Pris: 349,00kr 305,00kr
Uten MVA: 305,00kr

Mange av oss sliter med stress og følelsen av å være i en evig konkurranse med andre mennesker. Vi oppfordres til å stadig strekke oss lenger, og selvhjelpsbøker topper bestselgerlisten. Hvorfor føler vi oss ikke bra nok?

I 40 år har vi har levd og åndet i nyliberalismen. Psykologene snakker om en «nyliberal psyke», som konsekvens av at vi stadig testes, telles og måles. Når alle problemer skal løses av hver og en alene, i et såkalt fritt marked, blir kollektive løsninger på felles problemer vanskelige. Vi står tilsynelatende maktesløse overfor vår tids største utfordringer: klimakrisen, ulikheten i verden og ensomheten mange kjenner på.

Det er nok nå. Vi må finne veien ut sammen.

I en klar og engasjerende prosa tar Stalsberg for seg både nyliberalismens ideologi, dens effekt på menneskesinnet, vår nyere politisk historie og hvordan alt dette henger sammen med rovdriften på natur og klima som har så fatale konsekvenser for dem som kommer etter oss.
-SANDRA LILLEBØ, BOKMAGASINET, KLASSEKAMPEN


Linn Stalsberg har skrevet en helt nødvendig sakprosabok for alle samfunnsinteresserte mennesker. Og personlig er jeg helt enig med henne: Det er nok nå.
-JAN-ERIK ØSTLIE, FRI FAGBEVEGELSE

Om forfatteren:
Linn Stalsberg (f. 1971) er sosiolog og forfatter. Hun har blant annet skrevet boka «Er jeg fri nå? – Tidsklemme i verdens beste land» (2013).

Tagger: ,