Drømmefondet

Drømmefondet
Forfatter: Camilla Bakken Øvald
År: 2018
ISBN: 9788283420623
Ant. sider: 192
Produktkode: Innb
Tilgjengelighet: På lager
Pris: 349,00kr 249,00kr
Uten MVA: 249,00kr

8 500 milliarder kroner.

Verdens største statlige finansfond.

Vår ekstra sparekonto.

Oljefondet har gjort Norge til en finansiell stormakt. Denne boka forteller historien om hvordan en konto i Norges Bank ble verdt mer enn noen kunne drømme om.

Camilla Bakken Øvald tar leseren med på en reise gjennom Oljefondets døgn, fra de asiatiske markedene åpner i Singapore, via Oslo og London, til børsen stenger i New York. Hver dag, hele døgnet, jobber finansforvaltere og Oljefondets ansatte for å øke fondets verdi.

Hvordan oljepengene forvaltes er bestemt av eieren: staten Norge. I et demokrati som vårt betyr det deg og meg. Hvordan vil vi bruke makten Oljefondet gir? Hvorfor snakker vi ikke mer om hva det egentlig betyr å bestemme over verdens største statlige finansfond? Det finnes alternativer til dagens strategi, og i Drømmefondet skisserer forfatteren opp en vei videre for Oljefondet.

 

Camilla Bakken Øvald (f. 1977) er samfunnsøkonom og jobber som høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania. Hun har fulgt Oljefondet tett i en årrekke, som vara i representantskapet i Norges Bank, styremedlem i Folketrygdfondet og sekretariatsleder for SVs stortingsgruppe.

 

 

 

Tagger: ,