Support our troops

Support our troops
Forfatter: Sarah Salameh
År: 2013
ISBN: 9788292866559
Språk: Norsk bokmål
Produktkode: Innb
Tilgjengelighet: På lager
Pris: 299,00kr 99,00kr
Uten MVA: 99,00kr

Hvorfor unge amerikanere verver seg til krig.

USA gjør verden til et bedre sted – en ammunisjonsrunde om gangen.
Offiserspiren Kate (17), Lumber City, USA.

Året var 2008, og jeg var 25 år gammel. Jeg hadde forlatt familie og venner i Norge, slått opp med kjæresten og bosatt meg i en nordamerikansk by jeg bare måneder tidligere ikke ante eksisterte. Jeg hadde ett spørsmål ringende i hodet: Hvorfor valgte mine jevnaldrende i USA å verve seg til meningsløse kriger?

I Support our troops tar forfatter og sosialantropolog Sarah Salameh oss med til Lumber City. En by der den gamle Ford-fabrikken er byttet ut med et Army National Guard Armory. Der gatene, verandaene og postkassene er prydet med det amerikanske flagget. Der bilene har klistremerker med sirlig løkkeskrift som formaner: «Support our troops». Hun har skaffet seg leilighet. Hun har kjøpt en burgunderrød Buick Century 1995-modell. I den kjører hun rundt for å finne svar:

Er det patriotisme, idealisme eller økonomi som driver dem?

Support our troops er et rørende portrett av et USA i miniatyr, et land som har vært i krig nesten sammenhengende de siste 60 årene. Vi møter hjemvendte Iraksoldater, Vietnam­veteraner, militærets rekrutterere – og ikke minst,mødrene og kjærestene som venter.

Tagger: ,